Rabu, 28 April 2010

TIPS-TIPS MENGELAKKAN KORANG DARI DEMAM MACAM AKU NI...

Share
Selamat petang semua makhluk bumi,yang dari planet marikh atau jupiter kalau nak baca blog aku ni pon aku tak kisah....hehehe


Mcam biasa,sesaja nak buat report pasal demam aku yang tak surut2 lagi ni.Tapi alhamdulillahlah makin ok sikit walaupon dah hampir 2minggu demam aku ni tak surut2...ish3


anak sapalah ni sakit bebenor je aku tengok...ish3


Ok,sekarang aku nak bagi sedikit tips tentang cara2 mengelakkan diri korang dari demam dalam musim yang tak menentu sekarang nie kat malaysia ok...:)

1:)Sentiasa minum air putih atau mineral dalam kuantiti yang banyak cam aku ni sehari dalam 3liter aku minum tau...hehehe
minum tak jemput orang...

2:)Jangan berdiri terlalu lama di tengah panas dan kalau boleh sentiasa bawa payung walaupon hari tak hujan.....
sorilah wei,model payung yang ni je tinggal...

3:)Dan yang terakhir,sentiasa mandi dengan lebih kerap lagi dan kalau boleh setiap 1jam korang mandi je ok...hehehe
alah,comeynye budak kecik ni mandi ...hehehe


Oklah,tu aja yang aku boleh bagitau korang sebab aku sekarang pon tengah kerja so sekian saja dari pejabat Kementerian Kesihatan....byebye


notakaki:aku bagi tips2 ni tapi aku bukannya ikut sangat pon...hikhikhik(gelak ayu)

5 ulasan:

  1. جالن-جالن كت سيني

    BalasPadam
  2. yg ke 3 tu agak liat ahhh camane tuh :P

    BalasPadam
  3. "setiap 1jam korang mandi je...."...hehehe.Tak pernah la pulak dengar...

    BalasPadam