Rabu, 16 Jun 2010

UNTUK PEMBULI-PEMBULI TEGAR

Share
Salam readerz....cewahhh

Korang pernah tak dibuli?pernah membuli?pernah dibuli pastu rasa ingin membuli pulak?pernah membuli pastu dibuli pembuli yang korang buli dulu?pernah tengok filem buli?tak?bukan orang malaysia ni kan?apsal banyak tanya ni?......zzzzzzzzzz

Aku pon pernah dibuli masa zaman2 sekolah menengah dulu.Kalu korang nak tau(kalau nak tau lah)aku pernah ponteng sekolah selama hampir 2 bulan gara2 diugut oleh seorang senior a.k.a pembuli tak berlesen ni.Ni bukan alasan aku tak mau ke sekolah tapi masa tu aku takut la.............

Bila dah kantoi,abah bawak aku gi jumpa pengetua pastu suruh cerita hal yang sebenarnya.Cikgu dah tanya sapa yang ugut aku tapi aku takut nak bagitau kot2 nanti jadi kes yang lebih besar yakni si pembuli tak berlesen tu bawak geng2 dia pulak belasah aku tak ke naya............

Ha,tu je kisah buli yang aku boleh ceritakan,sebenarnya banyak lagi tapi takkan nak bagitau semua kot,malu lah aku............hehe

Sebenarnya bukan dekat dalam sekolah je ada pembuli,dekat luar pon ada jugak pembulinya.Pembuli jalan raya ada,pembuli dekat mall2 pon ada,pembuli dekat tempat parking pon ada.Bak kata orang(aku tak kata) kat mana2 dorang mesti ada punya so berhati2 lah kita ye........:)

Last word,kepada pembuli tu aku cuma nak tanya apa yang korang dapat bila korang dah puas membuli,pernah tengok cerita Buli Balik tak arahan afdlin syauki(aku memang fail kalau eja name dia).Korang nak ke jadi macam hans isac tu,didendam sampai besar so kalau tak nak jadi camtu silalah berhenti jadi pembuli,banyakkan berkawan sebab mengikut kajian pembuli ni biasanya kurang kasih sayang so berkawanlah dan korang akan dapat kasih sayang dari kawan2 korang tau(ambik ko last word)........hahaha..



notakaki:aku bukan pembuli tegar(pulak dah).........hehehe

7 ulasan:

  1. la, sedihnyer kisah ko..xper2 sbr2..tkat ni ako lom penah kn buli tp paperpun kn jaga2 kan..takot gak.huhu

    BalasPadam
  2. oh..

    sabo der..
    ..esok lusa anak diorang lak kena buli balik..

    miahahhaha

    BalasPadam
  3. gwa boleh dikategorikan sebagai pembuli x?

    gyaaahahahaah~

    BalasPadam
  4. sian epul :|

    eny atde kena buli.. tp kena tikam belakang ada la :|

    BalasPadam
  5. jgn jadi pendendam ye dik..maafi je...nanti anak dia plak kena buli...eheh tak pun kat tmpt keje dia kena buli...

    BalasPadam
  6. nasib baik aku tak pernah dibuli walaupun berada dalam golongan yang boleh dibuli.. tapi member2 aku ada yg kepala gengster tapi hati baik..

    BalasPadam