Rabu, 31 Mac 2010

MISTERI LINE INTERNET KU

Share
Selamat malam semua tak kira warga blogger atau cik anon...hehe

Wah,hari ni baru aku boleh beronline seperti biasa selepas hampir2 3minggu line internet semput tahap kronik bukan ko....dan sekarang sedang bergembira menulis entry2 yang dah lama aku nak tulis tau....:)

Aku pon tak tau la kenapa dengan line streamyx ni sebab bila tanya kawan2 yang pakai dieorang kata ok je.Ok,mungkin ada sebab2 yang munasabah yang aku fikir mengganggu perjalanan line internet aku ni(ceh,macam stori pengembaraan la pulak)dan sebabnya adalah(sila tengok senarai dibawah)...hehehe

1:)Mungkin sebab aku masih lagi ada tunggakan bil so pihak TM perlahankan kelajuan supaya pelanggan yang susah nak bayar bil macam aku ni akan bayar dengan segera.....hehehe

2:)Mungkin sebab hari tu ada sekali kotak wifi terjatuh dan tetiba terpadam dan mungkin sebab tu yang membuatkan kotak tu rosak dan mungkin sebab tu yang membuatkan line bertambah perlahan...ish3

3:)Mungkin sebab kata laluan rahsia aku dah terbongkar dan membuatkan kawasan kejiranan kat sini dapat curi line internet aku dan membuatkan line internet bertambah perlahan,apakah?...:)

4:)Mungkin sebab wayar sambungan internet ni selalu aku tarik dan membuatkan wayar dalaman dia terputus atau rosak atau berkarat atau lu pikirlah sendiri...huahuahua

Dan yang last sekali atau ada lagi tapi aku malas nak tulis(ayat ni lagi..ish3),mungkin komputer zaman kesultanan melayu lama aku ni dah terkena virus?mintak2 tak kena la tapi kalau dah kena pon aku nak buat macam mana kan tapi aku rasa tak kena kot sebab aku dah letak anti-virus terbaek punya kat komputer aku ni so kompom lah takkan kena....insyaallah...hehehe


notakaki:sesiapa pernah kena masalah macam ni tak dan kalau pernah kena boleh tak kongsikan pengalaman anda..eh?...hehehe

18 ulasan:

  1. lama sangat ni internet awk down...sampai banyak jenis kesimpulan awak dapat kumpulkan. hehe...

    BalasPadam
  2. shahrinabd:itulah,bleh buat buku...hehehe

    BalasPadam
  3. logik la pc lama plus kena virus kot....

    BalasPadam
  4. semua sbb d ats adlh relevan kcuali yg no.1...xkn la TM nk slowkan sbb tunggakan.hihi

    BalasPadam
  5. ashrafi:tapi aku check virus semua detected

    kuyam:kite tak tau kuyam...hehe

    BalasPadam
  6. sepu cube letak gamba untuk entry panjang camni..,,.macam wifi terjatuh ke..heheeh baru lah menarik sikit nak baca..

    hehe sekadar pandangan ye sepu..

    BalasPadam
  7. cikhel:sy ni gambar2 ni tak pandai sgt nk gune dlm blog takut cam tak sesuai tapi trimas sbb beri nasihat yg berguna untuk sy....:)

    BalasPadam
  8. Hahahahak , relax epul .
    aku nye tenet pun skang macam pelan gile ..
    xtaw la asal..
    hahahak ..

    BalasPadam
  9. saya punya internet laju yooo. best!! muahaha. relax ar. internet sekarang dh mereng macam manusia sekarang. tak ada ape nk di pelik2 kan. :P

    BalasPadam
  10. mai:iyo lah makcik oi...hehehe

    BalasPadam
  11. salam..saya pakai streamyx wifi and so far ok..kadang2 je bengong offline..tapi tak selalau..I rate 80% bagus la kot..rasa orang komplen broadband lagi banyak hal..

    BalasPadam
  12. dbalkis:samelah kita tapi hari tu sampai 2minggu line sy semput...

    BalasPadam
  13. wa pkai p1..lm dh
    tp dua minggu br ni line cm hape..
    lpas kutuk-ugut-keji-maki kt customer svc maka line pn dh ok...hahaha

    ce try...kehkehkeh

    BalasPadam
  14. miss lolly:sy cuti sekejap je..:)

    yusuf:aku tak brani nk maki2 sbb ade utang...hahaha

    BalasPadam