Ahad, 4 April 2010

PELAWAK LAGENDA DALAM KENANGAN.......

Share
Asalamualaikum semua...:)

Hari jumaat lepas aku dan mungkin semua rakyat malaysia terkejut dengan pemergian arwah Din Beramboi.Beliau bagi aku adalah seorang artis  yang serba boleh.Memang terasa sedih dan aku tersentak seketika bila dengar berita yang dia sudah pergi....:(


Arwah Abang Din memang selalu buat aku ketawa pagi tapi dulu sekarang tidak lagi...:(


Setiap pagi aku akan buka radio seawal 6pagi untuk dengar dia baca berita yang merapu2 tu.Masa tu memang gelak sakan aku dengan mak sampai rasa mengantuk tu boleh hilang cam tu je.Lepas tu segmen drama sebabak pulak menyusul.Memang setiap Riuh Pagi Era aku takkan miss nak dengar punya.


Tapi sekarang riuh pagi era mungkin tak seriuh yang dulu.Tapi apa2 pon aku akan tetap dengar Era walaupon Abang Din dah tiada untuk menghilangkan rasa mengatuk diwaktu pagi aku seperti dulu.Bila Paknil kata ubat kesedihan dia dah tak ada aku memang sedih dan bukan dia saja yang kehilangan ubat tu tapi aku dan mungkin semua rakyat malaysia terasa kehilangan ubat yang terbaik seperti itu...:(

Dan bila aku dengar dia tercalon top5 dalam ABPBH aku rasa gembira sekali.Memang aku dah target dia boleh menang malam ni walaupon dia bertanding dengan calon2 yg hebat sebab bagi aku dia memang seorang yang hebat...:(

Akhir kata,semoga roh arwah abang Din Beramboi bersemadi dengan aman damai disana.Kami sebagai peminatmu akan sentiasa mengingati kamu sebagai pelawak lagenda di hati kami.Insyaallah nanti kita akan berjumpa juga...amin

notakaki:entry ni dibuat jumaat lepas tapi baru sekarang rasa nak post..........




11 ulasan:

  1. salam..betul tu...akak pun masih terasa sedih..kesian pak nil..tak sanggup nak ke konti lagi..

    BalasPadam
  2. kak ina kl:sy pon tersentap bile dgr berita arwah dh meninggal malam tu..:(

    BalasPadam
  3. em , dah sampai masa die , kite doa je la yg terbaik .


    oit , lawa layout baru , hahahak .
    tambah lagi bunge2..
    biar beseri , pastu jamu sikit makanan untuk visitor yg datang , hahahak

    BalasPadam
  4. Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
    Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

    Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    BalasPadam
  5. same2 sedekahkn AL-FATIHAH pade pkcik shida . insyaallah , beliau d'tempatkn bersama-sama orang beriman . AMIN ! ;)

    BalasPadam
  6. sedey bile bace belog pak nil pasal arwah.

    al-fatihah.

    BalasPadam
  7. wah bertuko wajah dah background...dari putih dah bertuko gelap..pesal dik..tak bayar bil tnb ke? ehehhehe


    dik akak pun mcm tak leh terima hakikat lagi yg din beramboi dah pg...dulu setiap hari mesti dgr coleteh dia dgn aznil...dia duk merapu meraban n bertekak dgn pendengar yg call...tapi seronok dan ceria je..skrg tidak lagi..uhuhuhuhu sdih...

    dik xmo vote tuk gathering pantai timur ke..jom ar..kalo ramai akak akan arrangekan..

    BalasPadam
  8. aus:ok bos...:)

    eny:amin...

    afz:thanks...:)

    shida:pakcik awk ea?...al-fatiaha untuk dier ...

    miss lolly:amin...

    kak asha:bayor kak...:)

    dh ajal dier kak..

    insyaallah kalau takde ape2 keje sy col akak balik ok..:)

    BalasPadam