Ahad, 2 Mei 2010

AKU ADE BLOG,KAMU?

Share
Hai gengblogger sekalian,yang takdak blog tu perasan jelah yang korang tu ada blog ok...:)

Hari tu ada sorang mamat a.k.a kawan aku yang duduk kat johor bahru tu pernah tanya,ko ni ada blog best sangat ker?ermm,ermm,ermm,best gak,kenapa?ko nak buat ker?ker?ker?...hehehe



Selalu orang tanya,aku jawab best,boleh dapat ramai kawan,boleh dapat duit,boleh dapat ilmu yang kita tak dapat jumpa dalam surat khabar,boleh jumpa blogger2 yang cun2 dan lawa2(perempuan sahaja ok) dan sebagainya....hehehe

Bila dengar je boleh buat duit terus beliau kata beliau nak buat satu.Hoi,ko ingat nak buat blog sama macam nak buat anak ke?eh,buat anak pulak,buat anak susah gak tapi buang anak senang kan?kan?...ish3

Bila dah kata susah pepandai jer nak suruh aku ajar,kalau nak suruh aku ajar cara2 nak masak bubur lambuk ker aku pandai lah.Buat blog?memang memerlukan kesabaran dan otak yang genius apatah lagi kalau nak buat Dot Com sendiri.Alamatnya kena upah orang la cam ni...hehehe

Aku dulu pon ada gak kengkawan yang ada blogger sebelom aku buat blog ni,dari dia lah aku kenal blog.Dia pernah kata,kalau ko nak buat blog ni tak payah lah beli buku2 yang cakap ko boleh buat blog just baca blog yang dah ada tu....hehehe

Memang banyak blog yang aku baca dan diaorang ada jugak selitkan tips2 dan cara2 nak buat blog yang bermutu dan disukai ramai tapi aku tak tau la aku punya blog ni bermutu ke tidak...heheheh

Blog yang pertama aku baca ialah blog hanis zalikha.Tu pon aku kenal masa tengah terbelek2 surat khabar kosmo tiba2 ternampak page tentang dia.Aku rasa aku dah hampir khatam blog dia kot....hehehe

Pastu,aku terjumpa pulak blog melromeo(romeo lah sangat).Brader ni memang peramah dan tak lokek dengan ilmu tau.Memang apa2 bantuan aku selalu mintak tolong dengan dia.Kadang2 dia ada gak mintak bayaran kat aku(tu fakta tipu)...hehehe

Sebenarnya ada banyak lagi tapi aku tak larat nak bagi tau semua der.Selain dari tips2 nak buat blog,ada jugak tips2 tentang masakan,penulisan blog dan sebagainya so sesiapa yang baca blog aku ni tapi tak ada blog lagi ikutlah cara2 yang aku cadangkan ni......heheeh

Nak kata aku bagi tips,entahlah ni tips ker apa sebab aku bukan pandai sangat bagi tips tapi kalau korang nak tips2 tentang cara2 penulisan korang masuk je dalam blog bean moreno.Blog dia memang banyak dengan tips2 yang membina cara penulisan dalam blog kita tau....hehehe

Oklah,tu sahaja dari aku dan aku harap semoga korang enjoy baca blog aku ni ok.....(-__-)...hehehehe


notakaki:kepala aku sakit giler tapi nasib baik aku tulis pakai tangan...hehehehe

10 ulasan:

  1. dlm byk2 tuh, yg akak tanamkan dlm hati adalah 'buat anak'..tuh jek..

    BalasPadam
  2. kak cdot:sy pon...hahahahaha

    BalasPadam
  3. bro...mana shoutbox ko...xjumpa la...hehe..aku nak gtahu..aku tag ko tau...nnt ko amik kat page aku ek...

    BalasPadam
  4. blog aku tak der cakap pon!


    bye!!



    kitak klash

    BalasPadam
  5. dulu mai tak tau ape benda blog ni. yg mai tau, hanya tempat lepas geram. agagakk.. xD

    orang2 blogger dulu semua yea hilang entah mana.. :)

    BalasPadam
  6. puput:ade problem ngan shoutbox lah,tak leh masuk blog lagi...heheh
    alahai,rajinnye tag sy,oklah kalau ade masa nanti sy buat ok..:)

    farid:ala syg,jgn lah majuk,nanti B adiahkan syg anak ok..:)

    mai:sy pon tak tau lagsung pasal blog,belajar pon ngan blogger2 yg ade tulis pasal blog tapi nak trima kasih sangat ngan mel sebab dialah yg paling banyak tlg sy tau..:)

    BalasPadam
  7. selamat dtg ke dunia blog..:)

    jgn lupa masuk geng blogger..:)

    BalasPadam
  8. safiy:trima kasih dan dah masuk pon...:)

    BalasPadam
  9. asal x sebut name aku epul , hahahak .
    aku ade tips rumah tangge dlm blog, haahahak

    BalasPadam
  10. aus:malu lah wei..:")

    ko biar betik..hahak

    BalasPadam