Ahad, 9 Mei 2010

TELEFON BIMBIT DAN KISAH DISEBALIKNYA..............

Share
Assalamualaikum semua,tak jawab berdosa tau...hehehehe

Hari ni perasaan sedikit terkilan lah nyah(apsal tetiba panggil nyah ni?).Telepon kesayangan aku yang ke-6 dan terkini iaitu Iphone 3G punya skrin dah retak dan tak boleh dipakai lagi.Aku rasa macam ada benda pelik lah yang berlaku sebab setiap kali aku beli telefon yang baru mesti tak sampai 5bulan akan rosak,hilang atau aku rasa nak jual....hehehe

Oklah,aku nak tunjuk serba sedikit tentang telefon yang pernah aku pakai tapi tak lama....heheehe

Nokia 7610

Telefon yang pertama aku beli dengan duit aku sendiri,harga RM 450 second hand,masa tu memang excited gila pakai henfon ni,menunjuk sana sini tapi bila dah boring aku trade in dengan henfon baru.............hehehe


CSL M50

Yang ni henfon yang kedua yang berharga RM500 dan aku pakai lepas aku trade in dengan henfon nokia aku tu.Aku beli henfon ni pon bukan apa cuma dalam dia ada fungsi tv.Boleh lah kalau aku nak tengok tv cam tv besar kat rumah tu tapi lepas 4bulan aku jual dekat kawan aku sebab skrin dia rosak...........hehehe

Nokia N70

Ini henfon yang ketiga aku pakai,dibeli dari kawan yang sedang terdesak mau pakai duit dengan harganya RM250,mula2 pakai memang sedap tapi selepas tiga bulan tetiba rosak.Pergi jumpa doktor henfon dan dia kata microcip(bukan cip kentang)dalam henfon ni terbakar so kenalah beli yang baru tapi aku tolak murah dekat tauke tu sebab aku tak mampu nak beli cip tu yang berharga RM200.........

Nokia 3310

Selepas aku jual atau tolak murah henfon n70 aku dekat tauke tu,aku beli pulak Nokia 3310 ni dari kawan adik aku.Dia jual tak mahal cuma RM30 je.Masih dalam keadaan yang baik dan aku suka main game ular dalam henfon ni sampai ketagih tapi lepas 4bulan aku pakai henfon tu tetiba je hilang.Sampai sekarang aku tak tau dekat mana henfon tu...hehehe

Nokia 1208

Ini henfon aku yang kelima dan aku beli yang ori punya tau.Harganya RM 87 je sebab masa tu tempat yang aku pergi tu sedang buat promosi.Aku dah bertekad dalam diri taknak pakai henfon yang canggih2 so aku beli henfon ni.Yang seronoknya henfon ni ada lampu kat atas.Memang terang dan senang digunakan................hehehe

IPHONE 3G
Yang terakhir dan sekarang aku tengah pakai adalah henfon IPHONE ni.Memang dulu aku bertekad taknak beli henfon canggih2 ni tapi bila tengok berkenan la pulak so aku belilah sebijik tapi sekarang dah tak boleh pakai sebab skrin dia dah pecah.Nak touch2 macam dulu dah tak boleh so mungkin lepas aku dah baiki skrin dia aku ingat nak trade in dengan blackberry la pulak.Eh lupa nak letak harga,henfon ni aku beli dengan harga RM1200,murah kan sebab masa tu kawan aku beli borong so dapatlah aku dengan harga murah..............hehehe

notakaki:seminggu ni aku kembali menjadi orang zaman batu............hehehe

12 ulasan:

  1. kwn ko ada jual lelong iphone lagi tak??

    BalasPadam
  2. mak aihh sayang2... eyka nyer hp lg best. hilang kene curi. semua atas kecuaian diri sndiri. argh

    BalasPadam
  3. perghhhhhh...org ada bisnes sendiri ni lain jugak,boleh pakai hp mahal2...

    BalasPadam
  4. akak pernah pakai csl tu...motif pun sama sbb ada tv..ehehee n70 tu pun pernah bagi en. hUBby..3310 tu masa mula2 pakai dulu...eh yg mula2 dulu punye lagi besar dari tu...jenama nokia jugak..tapi apa ntah nombor siri nye...

    kalo ada borong2 lagi habaq la kat kami ye nyah...eh nyah la plak..

    BalasPadam
  5. ahahah per kesss...g bawak hp tuh mandi bunga lepas ni tau....tolak bala..ahahahha

    BalasPadam
  6. wah!!! mcm2 tepon da pki ek!!!
    bole buat koleksi lagi..

    btw, singgah la blog terbaru saya
    http://malaysianhotblog.blogspot.com

    saya perlukan sokongan anda semua
    be my follower k...

    BalasPadam
  7. wowo. teruja teruja. hahaha. nanti belanja la i satu enpon nyahhh. hahahaha

    BalasPadam
  8. haha
    ko senasib dengan aku
    aku plak selalu hilang... -.-

    skang ni guna nokian N series. tp mcm selalu rosak jer. kalau rosak betul2 aku nak pakai hp murah jer lah


    Latest:Santai: Apa Asalnya Telor?

    BalasPadam
  9. shafiq:tak tau lah pulak,dier skunk dok kl,dah 3bulan aku tak jumpa..........:)

    cik eykameow:tulah,hp best2 tapi ilang,kan rugi tu..........hehehe

    kak cdot:ikut kemampuan kak...:)

    kak asha:ntahlah,yg tu sy penah tgk tapi lupa gk ape jenama,kalo ade borong2 hp nanti sy buat entry pasal tu ok nyah.........heheheeh

    kak tash:tuan hp yg kena mandi bunga kot?...hehehe

    qarami:biase2 je...:)
    btw sy dah follow blog awk,nice blog la.....:)

    asphaq:i blanje you bayar ok nyah........hehe

    kapten:jom reramai pakai black berry plak...hehehe

    BalasPadam
  10. hahahaahk , mula2 besar , pastu kecik , pastu besar balik , hahahaahk .

    BalasPadam